alcoholvrije ginDrinken 

Alcoholvrije gin

In de zomer is genieten van een lekker glas Gin-Tonic niet over te slaan. Het is een heerlijk fris drankje die je tegenwoordig ook gewoon heerlijk het hele jaar door kan drinken. Je kunt de zomer dus het hele jaar in huis halen met Gin-Tonic. Het mag ook wel eens een keertje minder met de alcohol. Zo kun je bijvoorbeeld een alcoholvrije avond houden. In het kader minder alcohol zijn er veel alcoholvrije drankjes op de markt. En daar mag het lievelingsdrankje Gin-Tonic niet bij ontbreken. Gelukkig is er ook alcoholvrije gin

Geschiedenis van gin

Gin is afgeleid van de Nederlandse jenever. Gin is dan ook eigenlijk de Engelse versie van jenever. In ongeveer de 17e eeuw werden Engelsen aan jenever voorgesteld. Dit werd toen vooral gebruikt als een medicijn tegen onder andere maagklachten en galstenen. De drank werd toen heel erg populair en de Britten gingen aan de slag met het maken van hun eigen versie; Gin. Zelfs aan de naam is af te leiden dat Gin geïnspireerd is door jenever. Jenever komt van het Franse woord genièvre en de Engelsen korten dit af tot gin. 

alcoholvrije gin

Alcoholvrij

De afgelopen jaren werd Gin vooral gedronken tijdens borrels en feestjes. Het is in een korte tijd een zeer populair drankje geworden. Tegenwoordig mag het wel wat minder met alcohol of zelfs helemaal geen alcohol. Daardoor worden alcoholvrije drankjes ook steeds populairder, zoals alcoholvrije gin. Je hebt hierbij niet die vreselijke kater die je normaal hebt en het is natuurlijk een stuk gezonder. 

Related posts

Leave a Comment