Avondmaal ideeën voor de feestdagen

De feestdagen zijn weer in aantocht en dit betekent dat wij weer met zijn allen samenkomen om deze feestdagen te vieren. Dit doen we natuurlijk het liefste met een goed avondmaal. Maar wat kan jij je dierbaren voorschotelen tijdens deze speciale feestdagen? In dit artikel vertellen we je hoe jij een mooi, leuk en speciaal avondmaal op tafel zet die je dierbaren nog lang zullen herinneren.

Eten serveren

Wat je vaak thuis niet krijgt is een volledig gangen menu. Denk hierbij aan een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Voor het voorgerecht zou het makkelijk zijn om iets te serveren dat koud gegeten kan worden. Zo kan je dit van tevoren maken en hoef je niet keihard te werken om het eten op tijd af te hebben. Dit geldt ook voor het hoofdgerecht. Het hoofdgerecht komt traditioneels na het voorgerecht en bestaat meestal uit vlees, koolhydraten en groente. Een goed idee voor een hoofdgerecht is de diamanthaas van Bollensteak.nl. Deze kan je in de oven klaarmaken samen met wat groente, waardoor je ook voor dit gerecht niet keihard hoeft te zwoegen in de keuken. Het enige waar je wat tijd in hoeft te steken is de aardappeltjes die erbij gaan. Kies je voor gekookte aardappelen met jus dan ben je ook snel met dit klaar! Voor het nagerecht kan hetzelfde gedacht worden als het voorgerecht. Een koude parfait is ideaal, omdat je deze in de koelkast kan bewaren terwijl je lekker aan het kletsen bent met je dierbaren.

Versiering

De versiering is een belangrijk punt om de feestdagen nog specialer te maken. Hierbij moet je denken aan een tafelkleed in dezelfde thema van de feestdag en eventueel kerstversiering of een kerstboom! Je kan het zo gek en zo simpel maken als je wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *