Heerlijke rosé wijnen

rose duitsland

Wanneer we aan Duitsland denken, schieten ons het eerste de enorme bierfeesten met braadworst door het hoofd. Maar ons mooie buurland heeft meer dan alleen bier, je zal het niet geloven maar er komen ook een heerlijke rosé Duitsland bestaat echt. Wanneer je nog nooit kennis gemaakt hebt met de Duitse druif de Riesling, is dit nu je kans om dat te doen, eind september of oktober wordt de druif geoogst. Er worden allerlei soorten wijnen van gemaakt, fruitig maar ook lekker zoet en elegant van smaak. In totaal worden meer dan 100 druifsoorten in Duitsland geplant.

rose duitsland

Flexibele druif

De riesling druif is bekend geworden door de rosé Duitsland, echter is de druif zeer flexibel waardoor je deze ook kunt gebruiken voor andere soorten wijnen. Mousserende wijnen, dessertwijnen en wijnen die je bij de borrel drinkt die lekker zoet zijn. Heerlijk om te drinken bij verschillende gerechten, of een kaasplankje in de avond. Duitsland is de grootste producent dan deze druif, het is een vriend van iedereen omdat je er de lekkerste rosé mee kunt maken. Welke smaak je ook lekker vindt, je kunt de kant op met de wijn welke jij wilt. Rosé uit Duitsland wordt steeds populairder, en de kwaliteit neemt ook steeds toe.

Wijngebieden in het westen

Wanneer we aan de wijngebieden denken in Duitsland, dan moeten we in het westen van het land zijn. Het is een prachtig landschap waar de rivieren zorgen voor schitterende vergezichten, in de wijnbarretjes kun je natuurlijk de lekkerste rosé Duitsland proeven die er is. Omdat de druif op verschillende ondergronden geoogst wordt, krijg je ook heerlijke verschillende smaken van de wijnen. De ondergrond bepaald in veel gevallen voor een gedeelte de smaak van de wijnen, op de website van bergovino.nl lees je hier verschillende informatie over. Natuurlijk is het ook mogelijk de lekkerste wijnen te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *