Het nut van een koelwerkbank

Als je veel bezig bent met koken is het vaak belangrijk dat ingrediënten dicht bij jou liggen zodat je zonder veel moeite puur op het koken kan focussen, een koelwerkbank hiervoor de beste oplossing. Een koelwerkbank zorgt er ook voor dat ingrediënten goed gekoeld blijven vlak voor gebruik indien dat nodig is.

Wat is een koelwerkbank?

Een koelwerkbank kan je vergelijken met een koelkast. Het verschil zit in de vorm, deze zorgt ervoor dat er op de koeling zelf gewerkt kan worden. Onder de werkbank zitten dus aparte segmenten waar etenswaren gekoeld bewaard kunnen worden.

Soorten koelwerkbanken

Het verschil in koelwerkbanken zit vaak in de lengte. De kleinste koelwerkbank bestaat al uit slechts één segment en kan oplopen tot wel 5 koelingssegmenten. Deze segmenten zijn horizontaal verdeeld. Bepaalde koelwerkbanken kunnen ook verticaal verdeeld worden met twee kleinere deuren per segment. Qua functie verschillen de koelwerkbanken niet veel van elkaar.

Aandachtspunten van een koelwerkbank

Een koelwerkbank bestaat deels dus uit een koeling. De koelingen hebben een bepaald vermogen tot hoever producten gekoeld kunnen worden en hoe snel dit gebeurt. Als deuren vaak geopend worden kan je je voorstellen dat de koele lucht snel kan ontsnappen. In dit soort situaties is het dus belangrijk om een hoger vermogen te hebben om de koeling weer snel op temperatuur te laten komen. Ten slotte is het handig om te kijken naar het energieverbruik. Het is immers op de lange termijn gunstig om een zuinige koelwerkbank te hebben.

De kwaliteit

De kwaliteit van een koelwerkbank is vaak moeilijk te achterhalen. Er zijn immers niet veel klanten die koelwerkbanken kopen naast de horeca. Omdat de kwaliteit vaak niet te achterhalen is per koelwerkbank is het slim om dit soort producten bij een betrouwbare leverancier te halen. De leverancier loopt meestal het risico met het verkopen van dit soort product dus hij zal meer afweten van de specificatie van producten dan de meeste mensen.

Houd de garantie in de gaten

Voor grote en dure producten als deze is het belangrijk om de garantie in de gaten te houden. Als iets stuk gaat en het valt nog binnen de garantie dan kan deze gratis vervangen worden of je kunt zelfs je geld terugvragen. De garantie voor de meeste koelwerkbanken is twee jaar. Maar dit kan natuurlijk ook verschillen per merk of leverancier van het product. Als extra voorzorgsmaatregel kan je kijken of de leverancier goed bereikbaar is. Als er mankementen voorkomen kan de leverancier gelijk actie ondernemen om het probleem op te lossen

De installatie van de koelwerkbank

De installatie van zulk soort producten worden vaak gedaan door de leverancier zelf. Sommige leveranciers vragen hier extra geld voor maar zij kunnen het ook gratis doen of bij een bepaalde prijs van de koelwerkbank. Houd er wel rekening mee dat je zelf achteraf moet kijken of het toestel wel goed gemonteerd is. De monteur kan wel eens dingen vergeten zijn of iets niet goed installeren. Houd dus tijdens de installatie toezicht op de monteur als er iets fout gaat. De koelwerkbank wordt meestal in onderdelen geleverd zodat dit door de deur kan. Als dit niet het geval is moet er vooraf een oplossing voor gezocht worden, vraag dit ook voor de levering aan de leverancier.
Op zoek naar een koelwerkbank voor jouw zaak? Kijk op Horecatraders.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *